En kreativ motor med klacksparken som hemligt vapen

Det blev en väntad seger för FC Rosengård mot IFK Kalmar. Malmölaget åkte till Guldfågeln Arena som storfavoriter och det blev en säker vinst med 5–0. En seger som grundades redan i första halvlek.

Efter en halvlek där FC Rosengård startade matchen med hög press, som stressade Kalmars försvar till misstag, kunde gästerna bjuda den fåtaliga publiken på en sprudlande anfallsfotboll. För den uppvisningen är jag generös och ger 8 poäng på min skala 0–10. Tyvärr mattades tempot i sommarvärmen så andra halvlek blev inte lika underhållande. Kalmar kunde jämna ut spelet men skapade inga målchanser som tvingade Teagan Micah att göra några svårare ingripanden. Micah som glädjande nog var tillbaka i Rosengårdsmålet efter ett långt skadeuppehåll och nu laddar för sommarens VM hemma i Australien.

Tränarteamet tog chansen att byta in spelare tidigt i andra halvlek och det var roligt att se t.ex. Jo-Anne Cronquist på plan. En spelare som kommer från vår duktiga ungdomsverksamhet och hon har alla kvalitéer för att redan i år bli en startspelare i vårt stjärnspäckade A-lag.

Vår danska trio Bredgaard, Holdt och Obaze gjorde också en bra match och alla tre väntar nu med spänning på hur deras förbundskapten tänker formera sin trupp till stundande VM. Alla tre har under våren visat fin form i FC Rosengårds matcher, så de är säkert aktuella i diskussionen om vilka som får plats i den danska truppen.

IFK Kalmar ligger för närvarande sist i OBOS Damallsvenskan, med endast två poäng, och de måste börja vinna matcher om de vill undvika nedflyttning till hösten. Det blir tufft, men ingenting är omöjligt i fotboll.

Det är ett späckat spelprogram för alla lag i OBOS Damallsvenskan, så redan nu har halva serien spelats. Häcken fortsätter att trona i topp och de kommer att vara serieledande under sommarens uppehåll. Nästa omgångs mest intressanta match är KDFF mot Häcken. En svårtippad match men jag tror att KDFF vinner på sin hemmaarena.

FC Rosengård får besök av IK Uppsala och vi får hoppas att hemmalaget lyckas dyrka upp Uppsalas starka försvar och bjuda publiken på en trevlig måndagskväll.